Jan Spruijt clubkampioen 2023
Na afsluiting van het succesvol verlopen clubrooster hebben de vier hoogst geëindigde spelers op 30 november uitgemaakt wie zich clubkampioen 2023 mocht noemen. T

om Kramer en Jan Spruijt speelden de eerste halve finale en Jelle Brouwer en Paul Mans de tweede. In die eerste halve finale kwam het vuurwerk vooral van Jan. Wat Tom ook probeerde, hij kon Jan deze keer niet bijbenen. In 15 beurten was het pleit beslecht en was de eerste finalist bekend. In de tweede partij ging het lange tijd gelijk op. Dat was uiteraard in het voordeel van Jelle, omdat zij 20 caramboles moest maken en Paul 50….! Paul kwam in de loop van de wedstrijd nog aardig in de buurt van die 50 caramboles, totdat Jelle het genoeg vond. Met een prachtige “losse band” stapte zij de finale in!
De strijd om de derde plaats ging dus tussen Paul en Tom. Zoals gezegd moest Paul 50 caramboles libre maken, terwijl Tom 40 bandstoten moest produceren. Tom liet zich niet twee keer verrassen en bleef Paul duidelijk voor, onder meer door een mooie serie van 8. Dan de finale…! Helaas voor Jelle had Jan de goede vorm uit de halve finale meegenomen. In 17 beurten raffelde hij de 50 caramboles af en daar had Jelle geen antwoord op. Toch, net als bij het Jan Willemse Toernooi, een zeer verdienstelijke tweede plaats voor Jelle. Voorzitter Remco zette de vier finalisten nog even in het zonnetje en onderstreepte dat met een lekker flesje wijn. Ook bedankte hij Jos Kuipers voor de foto’s die inmiddels op de website staan
Een goede traditie van de laatste jaren is dat de eerste zes spelers van het clubrooster elk drie spelers mogen uitnodigen voor het Jan Willemse Toernooi op 20 en 21 januari aanstaande. Naast de vier finalisten zijn dat ook nog Theo van der Aa en Jos Kuipers. Graag zo snel mogelijk de namen van deze deelnemers doorgeven aan de wedstrijdleider. Direct na het Jan Willemse Toernooi beginnen we met het clubrooster 2024.
Jan Spruijt, wedstrijdleider


Hieronder een aantal foto's en voor bewegende beelden kunt u hier klikken. Veel kijkplezier gewenst.

                                                                                                                                            1 oktober 2023.    Na 3 dagen drie banden klein 3de klasse gespeeld te hebben voor KNBB district Duinstreek wist John van Eeken de finale te halen en te winnen. Met deze overwinning op zak gaat hij 9 en 10 december namens Club '70 spelen voor de titel van het gewest.

Dank aan de organisatie, Onder Ons en het publiek.

Hieronder een impressie van het toernooi dat donderdag 22 juni 2023 werd gespeeld tegen de leden van Het Groene Laken.

DSCN1264
DSCN1263
DSCN1262
DSCN1260
DSCN1257
DSCN1256

UITSLAG CLUBKAMPIOENSCHAP 2022

EINDUITSLAG CLUBKAMPIOENSCHAP 2022 ZATERDAG 22 OKTOBER
(eerste zes geeft recht op deelname Jan Willemse Toernooi 2023)

Wat opviel:

Het goede driebanden van Peter Schaap, die daarmee geen enkele ervaring heeft! Ger Windt met partijen driebanden van 35 in 31 en 33 beurten, series 6 en 8. Jos Kuipers die langzaam maar zeker klimt in moyenne. Kampioen Theo van der Aa met 55 in 19, bijna 3 gemiddeld! Vermakelijke partij tussen Arda en Wil met de laatste als sterke finisher (55 in 27). Het harde werken van René en Jan als deelnemers/wedstrijdleiders EN de lekkere Chinese maaltijd aan het einde van de middag.
Met dank aan Gerrie en Herman achter de bar en de BV Onder Ons voor het uitstekende materiaal.
TOT HET JAN WILLEMSE TOERNOOI IN 2023; U KOMT TOCH KIJKEN?

Paul Mans hekkensluiter in finale


In de districtsfinale bandstoten-klein 2de klasse van het district Duinstreek (16, 18 en 19 febr) is Paul Mans geëindigd op de achtste plaats.

Na de eerste speeldag stonden alle deelnemers nog op 2 punten en lag de strijd volledig open. De tweede speeldag (zaterdag) lukte het Paul echter niet om zijn vaste niveau te halen, waardoor de winstpunten uitbleven. Zondag waren er nog wel mogelijkheden tijdens de wedstrijden maar de beslissende punch kon niet uitgedeeld worden aan het einde van de wedstrijden.

Het was verder een prima georganiseerde finale door verening Bolwerk'81 samen met café Bert. Chapeau!
Aan de sfeer tijdens deze finale kan het niet gelegen hebben.


De volledige uitslag is te vinden op deze plaats.

Remco Kroder 3e op NK Driebanden


Remco Kroder is op 22 januari als derde geeïndigd tijdens de nationale finale driebanden-klein eerste klasse in Winschoten. Hieronder een link naar een verslag / impressie door Martien de Gier. Samen met enkele andere supporters het gehele weekend aanwezig geweest bij deze finale.
Verder ook een link naar de uitslagen site van de KNBB.

PK-Livescore - finale Driebanden klein 1e klasse, spelers (knbb-livescore.nl)


Verslag van Martien de Gier.

41STE Kadertoernooi Horna groots en feestelijk succes!


En dan ineens valt er een mailtje in de inbox van Germ Bot met eenuitnodiging voor het Horna De Vries Juweliers Kadertoernooi!

Nou, eengroter cadeau kan je mij als herintreder niet geven en dus accepteerde ik de invitatie direct. Wel vroeg ik mij af.....


Lees hier het hele verslag van Martien de Gier.

Remco Kroder  kampioen gewestelijke finale

Remco Kroder is op 12 december gewestelijk kampioen driebanden-klein eerste klasse geworden. Hij zal het gewest gaan vertegenwoordigen op de nationale finale in Winschoten op 20 tot en met 22 januari 2023. Zodra de uitnodiging binnen is zullen we deze hier plaatsen.

Er werd goed gespeeld in deze finale met een toernooi gemiddelde van 0,760. Dit is de bovengrens van deze klasse. Tot en met de vijfde ronde bleef Remco ongeslagen, ook al was er zware tegenstand en dus ook een paar nipte overwinningen. In de zesde ronde werd verlies geleden tegen Marcel van Dijk (Vriendenkring). Marcel had een ronde eerder verloren en moest winnen om eventueel nog kans te maken op de titel. Echter ook Jaap Middelie (Kaper) verloor. Hierdoor stonden Remco, Jaap en Marcel op 1, 2 en 3 met 10, 10 en 9 punten.  Marcel deed zijn plicht en won in de laatste ronde met een goed moyenne. Zodoende kon hij bij remise tussen Remco en Jaap alsnog eerste worden. Echter na de eerste helft van de partij nam Remco een voldoende afstand van Jaap om de wedstrijd winst veilig te kunnen stellen.

Het was een mooie en sportieve finale met over het algemeen goed spel. Bij deze wensen we als Club'70 Remco alvast heel veel succes in de nationale finale.
Verder nog een woord van dank aan de vereniging Sportrust voor de prima organisatie van deze finale.

Remco Kroder deelnemer finale

Remco Kroder neemt op 9 t/m 11 december deel aan de gewestelijke finale driebanden-klein eerste klasse. In deze bijlage vind u de officiële uitnodiging terug. Remco veel succes gewenst!

Sterke Ger Windt toch geklopt in de finale!

19. okt, 2022

Op naar de gewestelijke eindronde bij Sportrust Sassenheim!

Clubkampioenschap 2018-2019

Clubkampioenschap 2018-2019

Jan Spruijt is Clubkampioen van het seizoen 2018-2019 geworden.

Helaas zijn er geen data verstrekt aan de webmaster, dus moet Jan, de club en u als lezer van deze pagina het doen met deze summiere mededeling.

Toch van harte gefeliciteerd Jan!

Wel is er een Album 46 op onze Fotosite met foto's en drie filmpjes.